Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, στελέχη της Τ.Ο. Ταμασσού και το Μέτωπο Νεολαίας παρευρέθηκαν την Κυριακή 14/1 στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη στο Επισκοπειό της Επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Παντελής Κατελάρης, είχε πλούσια δράση στον Αγώνα της ΕΟΚΑ, τόσο ως αντάρτης στα βουνά, αλλά και κατασκευάζοντας πυροδοτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα είχε συλληφθεί δύο φοράς, καταφέρνοντας να διαφύγει ισάριθμες φορές. Δυστυχώς, το 1958, ενώ κατασκεύαζε βόμβες στο εργαστήριο που δημιούργησε στο χωριό Άγιος Ιωάννης Μαλούντας σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που ο ίδιος κατασκεύαζε.

Στην προτομή του ήρωα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ενώ εκ μέρους της Τ.Ο. Ταμασσού ο συναγωνιστής Ανδρέας Ανδρέου συνοδευόμενος από τα παιδιά του.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τιμά τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας καθημερινά μέσα από τον αγώνα του, όχι μόνο προεκλογικά όπως πράττουν ορισμένοι για υφαρπαγή ψήφων. Η θυσία του Παντελή Κατελάρη και όλων των υπολοίπων αγωνιστών της ΕΟΚΑ μας δείχνει τον δρόμο της Λευτεριάς και του αγώνα, ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.