Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου και στελέχη της Τ.Ο. Ταμασού παρευρέθηκαν σήμερα Κυριακή στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη στο Επισκοπειό της Επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Παντελής Κατελάρης, είχε πλούσια δράση στον Αγώνα της ΕΟΚΑ, τόσο ως αντάρτης στα βουνά, αλλά και κατασκευάζοντας πυροδοτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα είχε συλληφθεί δύο φοράς, καταφέρνοντας να διαφύγει ισάριθμες φορές. Δυστυχώς, το 1958, ενώ κατασκεύαζε βόμβες στο εργαστήριο που δημιούργησε στο χωριό Επισκοπειό σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας.

Στην προτομή του ήρωα, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ενώ εκ μέρους της Τ.Ο. Ταμασού, ο συναγωνιστής Ανδρέας Ανδρέου.

Η θυσία του Παντελή Κατελάρη και όλων των υπολοίπων αγωνιστών της ΕΟΚΑ μας δείχνει τον δρόμο της Λευτεριάς και του αγώνα, ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.