Πολυπληθείς αντιπροσωπεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ηρωικό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά απέναντι στον Ιταλό Εισβολέα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μια μέρα Εθνικής Υπερηφάνειας, όπου οι Έλληνες έδωσαν ένα αγώνα για την Ελευθερία και την Τιμή ολόκληρου του Έθνους.

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων προς τιμή όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία της Ελλάδας το 1940 κατέθεσε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου.

Ακολούθως, η αντιπροσωπία του Εθνικιστικού Κινήματος παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν έντυπο υλικό με τις θέσεις του ΕΛΑΜ στον κόσμο, εισπράττοντας θετικά σχόλια από τους Πολίτες της Λεμεσού.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας πρέπει να σταλεί με κάθε τρόπο στην Πολιτική Ηγεσία του τόπου, οι οποίοι δήθεν τιμάνε το ΟΧΙ του 1940, όμως εν έτη 2017 προχωράνε σε οδυνηρούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Σήμερα ο Ελληνισμός της Κύπρου καλείται να επαναλάβει το ΟΧΙ του Μεταξά, αυτή τη φορά όμως θα απευθύνεται τόσο στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, αλλά και στις υποχωρητικές πολιτικές της κυβέρνησης.