Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο χωριό Σπήλια, όπου τιμήθηκε η μάχη που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 1955 στα Λημέρια της ΕΟΚΑ.

Η μάχη στα Σπήλια αποτέλεσε μια από τις πιο επικές μάχες του Αγώνα της ΕΟΚΑ. Τον Δεκέμβριο του 1955 ο Γρηγόρης Αυξεντίου είχε κληθεί από τον Διγενή στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, πλησίον του χωριού Σπήλια. Μετά από προδοσία, η τοποθεσία του αρχηγείου υποδείχτηκε στους Άγγλους, που είχαν περικυκλώσει με εκατοντάδες στρατιώτες τα θρυλικά λημέρια της ΕΟΚΑ. Με πολεμική μαεστρία ο Αυξεντίου εκμεταλλευόμενος την πυκνή ομίχλη έβαλε δύο βρετανικά τάγματα να αλληλοπυροβολούνται, ώστε να ξεφύγουν ανάμεσά τους τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ και ο Αρχηγός της Γεώργιος Γρίβας Διγενής.

Στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Γεάδη Γεάδη, ενώ εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών από την συναγωνίστρια Μαρία Ευαγγέλου.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία του κινήματος μετέβηκε στα θρυλικά λημέρια της ΕΟΚΑ, όπου ο αγωνιστής Ρένος Κυριακίδης τους αφηγήθηκε το ιστορικό της Μάχης.

Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου κατέθεσε στεφάνι στο κρησφύγετο στο οποίο διέμενε ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ Γεώργιος Γρίβας Διγενής, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στα λημέρια της ΕΟΚΑ.

Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα συνεχίσει να τιμά όσους αγωνίστηκαν για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, συνεχίζοντας στην μνήμη τους τον αγώνα ενάντια σε κάθε “λύση” Ομοσπονδίας.