Η οφειλή και το χρέος μας προς τους ήρωες δεν σταματά με μια επιδημία. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κρατώντας άσβεστη την Εθνική Μνήμη, τίμησε το Σάββατο 13/3 τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Πάφο, με μια σεμνή τελετή μπροστά από τον Ανδριάντα του.

Η θυσία, το αγωνιστικό φρόνημα και το σθένος που επέδειξε ο Ευαγόρας, βαδίζοντας προς την αγχόνη, αποτελούν αστείρευτη πηγή δύναμης για όλους τους Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές, που παραμένουμε πιστοί στα ιδανικά που μας άφησε ως παρακαταθήκη, βαδίζοντας στην ανηφοριά που θα μας οδηγήσει στη Λευτεριά της Κύπρου μας.

Εν έτη 2021, το μήνυμα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς μας κατευθύνει στον δρόμο της απελευθέρωσης, απέναντι σε όσους έχουν ξεχάσει τις θυσίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και προωθούν μια «λύση» τουρκικών προδιαγραφών, βασισμένη στον «πατριωτικό ρεαλισμό» και την «πολιτική ισότητα».

«Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα; Τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».