Το Κίνημά μας εχοντας ως πρωταρχικό στόχο την επιβίωση των Αξιών όπως ο Θεσμός της Οικογένειας δεν θα μπορούσε παρά να τιμά την Γυναίκα.

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και πλέον, αποτελεί μια μέρα τιμής προς τις αγωνίστριες της Ιστορίας που αξίωσαν μέσα από θυσίες, φυλακίσειςκαι επαναστάσεις να γίνουν σύμβολα ηρωισμού.

Απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η γυναίκα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της Ιστορίας δηλώνοντας παρούσα στα Εθνικά Καλέσματα κατά την Μακραίωνη Ιστορία του Ελληνισμού.

Δεν μπορεί κανείς να μην υποκλιθεί:

  • στη Σπαρτιάτισσα που αποχαιρετούσε την οικογένεια τους με την φράση ‘Ή ταν ή Επί Τας’ δείχνοντας το απαράμιλλο θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζε το χρέος της προς την Πατρίδα
  • στη Σουλιώτισσα που όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν ριχνόταν στην μάχη επιλέγοντας την Ελευθερία μέσα από τον θάνατο εκείνης και των παιδιών της παρά την ατίμωση και την δυστυχία
  • στη γυναίκα της Πίνδου που αψηφώντας τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες φορτωμένη είδη ένδυσης, όπλα και τρόφιμα εφοδίαζε τους στρατιώτες
  • και τέλος στη Κύπρια γυναίκα που στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. έστελναν με θάρρος, περηφάνια και αυταπάρνηση τα παιδιά τους στον Αγώνα για Ένωση και Λευτεριά. Στη Κύπρια γυναίκα που καρτερικά περιμένει τον Αγνοούμενο σύζυγο και γιο της. Στη Κύπρια γυναίκα που έσπασε το οδόφραγμα της ντροπής  στις δυναμικές πορείες των δεκαετιών ’80 και ’90.

Κρατόντας στην μνήμη μας λοιπόν το σπουδαίο κοινωνικό ρόλο που διαδραμάτισε η Γυναίκα σε περιόδους κρίσης, επιβάλλεται στις μέρες μας να υψωθεί εκεί που της αξίζει, ως μέρος της μεγάλης οικογένειας του Εθνους με στόχο ένα καλύτερο αυριο για τα παιδιά και την Πατρίδα μας.

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα το ΕΛΑΜ Λάρνακας βρέθηκε στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης και πρόσφερε λουλούδια σε όλες τις γυναίκες.