Η «υποψηφιότητά» που υπέβαλε ο Ερχάν Αρικλί για τις παράνομες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στα κατεχόμενα, ενώ την ίδια στιγμή είναι και μέλος της ψευδοβουλής, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της πολιτικής και διπλωματικής αποτυχίας των εκάστοτε Κυβερνήσεων, καθώς και των κομμάτων που συγκυβέρνησαν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιτακτικά απαιτεί από την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διεθνές ένταλμα σύλληψης του Ερχάν Αρικλί που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ, μετά την ταυτοποίηση του ως ένας από εκείνους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Τάσο Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996.

Πιο συγκεκριμένα, ως Κίνημα επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο, ακόμα και στο Εθνικό Συμβούλιο, όπως θέσει ως επόμενο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) την παράδοση στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Ταυτόχρονα όμως, δεν τρέφουμε αυταπάτες, όταν εδώ και τόσα χρόνια καμία Κυβέρνηση δεν είχε το σθένος και την τόλμη να πράξει το ελάχιστο, τοποθετώντας ένα μνημείο εις μνήμη των δύο ηρωομαρτύρων στο χώρο της θυσίας τους, αντιθέτως άνοιξαν το οδόφραγμα στο συγκεκριμένο σημείο για τουρισμό, ασελγώντας με τον χειρότερο τρόπο στη μνήμη τους.

Δυστυχώς, το μοναδικό πολιτικό κόμμα που ασκεί εντονότατες πιέσεις για να διατηρηθεί η μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού ζωντανή ήταν, είναι και θα είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)