Το ΕΛΑΜ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη θέση του ενάντια στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, ενάντια στις εκποιήσεις και τάχθηκε στο πλευρό του απλού Λαού.

Αρχικά αντιπροσωπεία του Κινήματός μας παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν πολίτες ενάντια στην αναπομπή των Νομοθεσιών που αφορούν τις εκποιήσεις. Στο χώρο βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου και Λίνος Παπαγιάννης, οι οποίοι προσεγγίστηκαν από αρκετούς συμπολίτες μας που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, μέσω των νομοθεσιών για τις εκποιήσεις, έδωσαν ένα ισχυρό όπλο στις Τράπεζες για να προχωρούν ανεμπόδιστα σε εκποιήσεις κατοικιών.

Στην έκτακτη συνεδρία της Βουλής το ΕΛΑΜ τάχθηκε ενάντια στην αναβολή της εν λόγω συζήτησης, ενώ θα ταχθεί και ενάντια στην αναπομπή της Νομοθεσίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου ανέφερε:

“Εμείς διαφωνούμε με την αναβολή της εν λόγω συζήτησης. Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. Μέχρι σήμερα, αυτοί που ευνοούνται είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες. Οι εκποιήσεις προχωρούν, οι δανειολήπτες απειλούνται και ο πολιτικός κόσμος δεν εχει βρει τον τρόπο ακόμα να τις αποτρέψει. Όσο συνεχίζουμε να καθυστερούμε το οτιδήποτε, είναι προς όφελος των τραπεζών”.