Μετά από πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.) στη Λεμεσό, για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στους Ελλαδίτες αδελφούς μας που έχουν πληγεί στην Καρδίτσα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όπως πράττει διαχρονικά σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, συνδράμοντας την προσπάθεια του Π.Ο.Π.Ο. με μεγάλη ποσότητα από τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΕΛΑΜ στα γραφεία της Π.Ο.Π.Ο. στην Λεμεσό, αναπτύχθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πενταμελής οικογένειες, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύχθηκε από τους αντιπροσώπους του Κινήματός μας, οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να χαράξουν. Ένα κράτος και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει εθνική στρατηγική στήριξης των οικογενειών, πόσο μάλλον ουσιαστικής στήριξης των πενταμελών και πολυτέκνων οικογενειών.

Ως ένα από τα πλέον σημαντικά εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, χαρακτηρίζεται αυτό της υπογεννητικότητας, αφού δυστυχώς το κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να στηρίξει τα νέα ζευγάρια και να δώσει κίνητρα ούτως ώστε να κάνουν κι άλλα παιδιά. Αντιθέτως, με την σύμφωνο γνώμη όλων των κομμάτων, πλην του ΕΛΑΜ, νομιμοποίησαν τις εκτρώσεις, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην υπογεννητικότητα.

Την αντιπροσωπεία του Κινήματός μας αποτελούσαν οι Ανδρέας Ηρακλέους, Ιωάννης Όσκης, Πόλης Ανωγυριάτης, Άνδρεα Κωνσταντινίδου, Φοίβος Αλκιβιάδης, Πέτρος Αυγουστή.