Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο της Τηλλυρίας το ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο των Ηρώων που έπεσαν στις μάχες της Τηλλυρίας το 1964 απέναντι στον Τούρκο κατακτητή.

To ΕΛΑΜ τιμά όλους όσους αγωνίστηκαν για να αναχαιτίσουν τον τουρκικό επεκτατισμό και ταυτόχρονα για να υπερασπιστούν τα ελληνικά μας εδάφη, την ίδια ώρα που χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και γκρίζοι λύκοι υπό την αιγίδα του κατοχικού καθεστώτος γιορτάζουν τα εγκλήματα εις βάρος των άμαχων Ελληνοκυπρίων στα Κόκκινα.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας με την συνοδεία του αναπληρωτή επαρχιακού Ιωσήφ Κορφιάτη.

Το ΕΛΑΜ τίμησε και τους Ήρωες της Κοινότητας Λευκάρων που έπεσαν στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974: Δανάκη Χριστοδουλίδη, Γεωργίου Χατζηχαραλάμπους, Ηρακλή Στρούθου και Σταύρου Μιλτιάδους. Στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός του ΕΛΑΜ Λάρνακας Ανδρέας Καδής

16/8/1961: δολοφονούνται κοντά στη Μονή οι εκ Απαισιάς και Παραμύθας αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ευριπίδης Νούρος και Νεοκλής Παναγιώτου. Πλήρωσαν με τη ζωή τους, την αντίθεσή τους με το Ζυριχικό καθεστώς. Το ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο τους τελέστηκε σήμερα και στεφάνι κατέθεσαν: εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Πέτρος Κουντουρέσιης, εκ μέρους της επαρχιακής Λεμεσού ο Επαρχιακός Πόλυς Ανωγυριάτης και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο Παναγιώτης Σάββα.