Το ΕΛΑΜ με δυναμική παρουσία στήριξε τη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν οι διαχειριστές του Κτήματος Μακένζυ διαμαρτυρόμενοι για την ανάκτηση του χώρου από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και παραχωρησή του σε Τουρκοκύπριο.

Τα μέλη μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή τους συμπατριώτες μας που είδαν εν μία νυκτί την περιουσία που έκτισαν καθώς και κόπους πολλών ετών να καταστρέφονται μπροστά στην απαίτηση ενός Τουρκοκύπριου να του επιστραφεί το τεμάχιο. Πραγματικά αναρωτιόμαστε εάν τα δεδόμενα ήταν αντίθετα, αν θα υπήρχε ανάλογη αντιμετώπιση από το ψευδοκράτος.

Δυστυχώς όμως η ίδια η Κυβέρνηση κάνει αυτούς τους ανθρώπους πρόσφυγες για δεύτερη φορά απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κατακτητών και σφετεριστών των περιουσιών μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ στη Λάρνακα, δήλωσε στα ΜΜΕ:
“Το ΕΛΑΜ βρισκόταν και βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων του 1974 που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και σήμερα η Κυβέρνηση τους κάνει έξωση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών που σφετερίζονται σήμερα τις περιουσίες μας και κατέστρεψαν τα μνημεία και τις εκκλησίες μας. Πέραν του υποστατικού η Κυβέρνηση θα κατεδαφίσει και το εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο;”