Με αφορμή το πρόσφατο φόνο που έγινε στην Παλιά Λευκωσία, αλλά και τις δύο απόπειρες δολοφονίας, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μεταξύ των καταστηματαρχών, των κατοίκων του ιστορικού κέντρου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας.

Το μοναδικό πολιτικό κόμμα που παρευρέθηκε στην συνάντηση ήταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Γεάδη Γεάδη. Να θυμίσουμε ότι μόνο το ΕΛΑΜ έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με συνεχείς επισκέψεις.

Παρά το γεγονός ότι το Κίνημά μας προειδοποίησε τους αρμόδιους για το τι θα επακολουθούσε, εντούτοις κανείς δεν ενδιαφέρθηκε με αποτέλεσμα τα πράγματα να οδηγηθούν στην σημερινή κατάσταση.

Χθες, με ικανοποίηση ακούσαμε από τα επίσημα χείλη της αστυνομίας, για τα νέα μέτρα που προτίθεται να λάβει για να περιορίσει την δράση των εγκληματικών συμμοριών που έχουν δημιουργήσει οι αλλοδαποί στην Παλιά Λευκωσία, χωρίζοντας το ιστορικό κέντρο σε διάφορα γκέτο.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι καθώς και οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τα παράπονα τους για τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πρότεινε τις δικές του εισηγήσεις, τις οποίες ασπάστηκαν οι παρευρισκόμενοι και ζήτησαν από την αστυνομία να τις υιοθετήσει, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την δημιουργία ειδικής ομάδας αστυνομικών και πραγματοποίηση εξαντλητικών ελέγχων με σκοπό να παταχθεί η εγκληματικότητα.

Στην συνέχεια ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, πλαισιωμένοι από τον Κοινοτάρχη της Παλιάς Λευκωσίας και καταστηματάρχες περιηγήθηκαν στους ιστορικούς δρόμους του Κέντρου για να συνομιλήσουν με άλλους καταστηματάρχες αναφορικά με τα προβλήματα της περιοχής.