Νέα επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας πραγματοποίησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Χρίστο Χρίστου, πλαισιωμένος από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδη Γεάδη και τον κοινοτάρχη της εντός των τειχών Λευκωσίας, για να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Με ιδιαίτερη προσοχή ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών, οι οποίοι βιώνουν την γκετοποίηση του ιστορικού κέντρου, το οποίο δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί και αφεθεί στα χέρια συμμοριών αλλοδαπών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μοναδικός πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος που επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της παλιάς Λευκωσίας, είναι ο κ. Χρίστου, γεγονός που φανερώνει το πραγματικό ενδιαφέρον του Κινήματός μας αναφορά με την κατάσταση που επικρατεί στην παλιά Λευκωσία. Επιπλέον, αναδεικνύει την εγκληματική απουσία της συντεταγμένης πολιτείας, η οποία δεν έχει πράξει τα απαραίτητα, για να επανέλθει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Πίσω από την προκλητική αδράνεια και αμέλεια των αρμοδίων, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν την Κυβέρνηση και τους ελλείπεις σχεδιασμούς της.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και όσο δεν το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι φορείς του κράτους, άλλο τόσο θα διογκώνεται το πρόβλημα. Επιβάλλεται όλοι να εγκαταλείψουν τις κούφιες υποσχέσεις και να περάσουν επιτέλους στις πράξεις, καθώς οι γειτονιές μας χάνονται.

Το ΕΛΑΜ διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες πως θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να κερδίσουμε ξανά πίσω το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.