Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια έντονη εκλογολογία με τις γνωστές μεταλλάξεις και πολλές φορές “παραμορφώσεις” θέσεων από τα επιτελεία των υποψηφίων για να ικανοποιήσουν όσον το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Κάποιοι υποψήφιοι, φανατικοί, κατά τα άλλα, υπέρμαχοι της ομοσπονδίας, δίδουν αντιομοσπονδιακή χροιά στον πολιτικό τους λόγο, αναιρώντας σκόπιμα τις αρχικές τους θέσεις. Από την άλλη, οι κυβερνητικοί κεκράκτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας “ερωτοτροπούν” μια με τον πατριωτισμό και μια με την αριστερά ενεχυριάζοντας το μέλλον μας στις επιθυμίες των ξένων κέντρων εξουσίας.

Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, για ακόμα μια φορά παραμένουμε συνεπείς στις θέσεις μας και καλούμε τον κόσμο που τις συμμερίζεται να δυναμώσει τη φωνή μας. Εμμένουμε στην αρχή ότι πιθανή λύση ομοσπονδίας νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και θέτει ταφόπλακα στο μέλλον του Ελληνισμού στη μεγαλόνησο.

Σε ότι αφορά το Εθνικό μας ζήτημα, έχουμε πολλάκις υπογραμμίσει ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, επινόηση του Νιχατ Ερίμ και των Βρετανών, καθιστά τη Τουρκία κυρίαρχο αυτού του νησιού με καταστροφικές επιπτώσεις. Είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης άκρως αντίθετο με τις πιο βασικές πρόνοιες του Ευρωπαϊκού και  του Διεθνούς Δικαίου και είναι απολύτως μη λειτουργικό με βάση τις υποδείξεις έγκυρων αναλυτών της Νομικής Επιστήμης.

Γι αυτό και αντιπροτείνουμε  το πλαίσιο λύσης Ενιαίου κράτους, μέσα στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι θα απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όπως αυτές απορρέουν από την ιδιότητά τους ως μειονότητα και όχι μια πολιτικά ισότιμη κοινότητα. Δεν νοείται δημοκρατία όπου να μην ισχύει ο κανόνας της πλειοψηφίας. Από την άλλη, ούτε κυρίαρχο κράτος που να μην έχει το δικαίωμα να εξοπλίζεται στρατιωτικά και η υπεράσπιση του να έγκειται σε μια «διεθνή Αστυνομία» με εγγυητικά δικαιώματα ξένων χωρών. Ειδικά δε, όταν οι πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδέχονται να υποβαθμίζονται σε κοινοτάρχες, να συνομιλούν με τον ηγέτη ενός παράνομου κράτους και να συζητούν την εκ περιτροπής προεδρία.

Εκεί φαίνεται πραγματικά ότι εισερχόμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς με τη δική μας συγκατάθεση λησμονώντας τις πραγματικές βλέψεις της Τουρκίας, όπως και το εγκληματικό της παρελθόν εις βάρος του Ελληνισμού. Όπως ο ίδιος ο Νιχάτ Ερίμ δηλώνει στη δεύτερη του έκθεση «Αν εγκαταλείψουμε τη Κύπρο, είναι πολύ πιθανόν το νησί να παίξει ζωτικό ρόλο για το καθορισμό της τύχης 25 εκατομμυρίων Τούρκων». Η Τουρκία σήμερα βασίζεται σε αυτές τις εκθέσεις και επιδιώκει μια λύση στην οποία το σύστημα ασφαλείας θα ελέγχεται από την ίδια, μέσω της συνεχούς αποδυνάμωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πάντα με την ανοχή και συνενοχή των πολιτικών ταγών της πλευράς μας.

Το Εθνικό μας θέμα είναι ξεκάθαρα ζήτημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής με την παρουσία μιας δυνατής πολεμικής μηχανής εκ μέρους της Τουρκίας έτοιμης να επιτεθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η ανασφάλεια που συνεχώς καλλιεργούν με παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και της ΑΟΖ μας, είναι δείγματα του τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση συγκυβέρνησης σε ένα μελλοντικό ομοσπονδιακό μόρφωμα.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, πάγιο αίτημα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου είναι το άμεσο κλείσιμο της ανοιχτής πληγής των οδοφραγμάτων και κατάργησης του κανονισμού της Πράσινης γραμμής. Ο αντίλογος βέβαια παραμένει αναλλοίωτος και θρασύς “κουραστήκαμε πρέπει να λυθεί το Κυπριακό, πέρασαν τόσα χρόνια..». Αυτή η μερίδα των πολιτικών και των ακολούθων τους που ενστερνίζονται τέτοιες θέσεις, στην πραγματικότητα έχουν βαρεθεί να είναι Έλληνες. Γιατί οι παρακαταθήκες των προγόνων μας, που θάφτηκαν σε αυτή τη γη και δοξάστηκαν μέσα από άνισες αλλά ηρωικές μάχες, δεν συμπεριλάμβαναν καμία ομοσπονδία. Οι Ήρωες μας πορεύτηκαν συνειδητά στην αθανασία επειδή δεν ήταν διατιθέμενοι να παραχωρήσουν ούτε ένα εκατοστό πατρώας γης στο κάθε κατακτητή ανά τους αιώνες.

Εμείς, οι ΕΛΑΜίτες και οι ΕΛΑΜίτισσες με μπροστάρη τον πρόεδρο μας, δεν έχουμε βαρεθεί και ούτε θα κουραστούμε ποτέ να φυλάμε Θερμοπύλες αφού η εντολή είναι ρητή: ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ. Σε ακόμα μια προεκλογική μάχη, ενημερώνουμε τους πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την ομοσπονδιακή «δηθεν» επίλυση του Εθνικού μας θέματος και προσφέρουμε την επιλογή της Εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας για συνέχιση και εντατικοποίηση του αντικατοχικού μας αγώνα μέσα από την ολική αλλαγή πλεύσης.

Η διαλλακτικότητα που έχει καταδείξει η δική μας πλευρά έχει καταφέρει μόνο να τσιμεντώσει την αδιαλλαξία της Τουρκίας και στο τέλος κάθε διαπραγματευτικής προσπάθειας ο εκάστοτε πρόεδρος να μην βρίσκει ούτε φύλλο συκής για να καλύψει τη γύμνια του. Οι λεονταρισμοί των ηγετών της «κρίσης», σταματούν την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, «ώδινεν όρος και έτεκε μυν».

Εμείς στοχεύουμε στην τρίτη Κυριακή γιατί πρώτιστο μέλημα μας είναι η ευημερία της πατρίδος μας, η συνέχιση και ενδυνάμωση του Ελληνισμού στην Κύπρο και η κατοχύρωση του μέλλοντος των παιδιών μας! Δεν θυμόμαστε τη Γαλανόλευκη και το πατριωτικό στόμφο μόνο για προεκλογική χρήση. Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε στο κέντρο, ΜΟΝΟ ΕΜΠΡΟΣ!

 

Αλίκη Δημητρίου

Αναπληρώτρια Οργανωτικός

Επαρχιακής Οργάνωσης Πάφου