Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων των Κανναβιών, Χαράλαμπου Πεττεμερίδη και Ανδρέα Πατσαλίδη.

Ο πρώτος, ο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, έπεσε στις 6 Οκτωβρίου 1958 σε ενέδρα εναντίον των Άγγλων και κατά την υποχώρηση του  κτυπήθηκε θανάσιμα από στρατιώτες, ενώ διασταύρωνε το δρόμο.

Ο δεύτερος ήρωας, ο Ανδρέας Πατσαλίδης, έπεσε στις 20 Ιουνίου 1958 στο χωριό Κούρδαλι, από έκρηξη βόμβας. Εξερράγει η νάρκη στα χέρια τους την ώρα που προσπαθούσαν να μάθουν τη χρήση της, περνώντας και στο πάνθεον των ηρώων μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές του.

Δυστυχώς αυτοί οι δύο ήρωες αντί να τιμούνται σήμερα με τις δέουσες τιμές, έγινε η μέρα μνήμης τους προεκλογικό πανηγυράκι. Ο λόγος για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, που αποφάσισε σε μια ομιλία να αλλάξει ολόκληρη την ιστορία για να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.

Ξεκινώντας από το ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ έγινε για την ανεξαρτησία της Κύπρου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το όραμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ για να επανενώσουμε την πατρίδα μας.

Καλό θα ήταν να ενημερώσουν τους ομιλητές εκ μέρους της κυβέρνησης Ανανστασιάδη, ότι όταν το 55-59 οι ήρωες της ΕΟΚΑ έλεγαν ΕΝΩΣΗ, δεν εννοούσαν την σημερινή γραμμή των ομοσπονδιακών κομμάτων για δήθεν επανένωση, αλλά ένωση με την μητέρα πατρίδα, ΕΛΛΑΔΑ.

Στα θετικά, ήταν το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε μετά το κάλεσμα για να καταθέσει στεφάνι το Κίνημα μας. Για την ιστορία να αναφέρουμε στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη.

Ακολούθως, μετά την λήξη του μνημόσυνου, τα μέλη μας που παρευρέθηκαν στον χώρο, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοικούς του χωριού, που ρωτούσαν με ιδιαίτερο ζήλο για τις θέσεις και τις επόμενες κινήσεις του Κινήματος μας.

20141005 104558 6b26c