Στο μνημόσυνο των Ηρώων Κυριάκου Κολοκάση και Ιωνά Νικολάου παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο Γέρι, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της γνωστής «μάχης του νοσοκομείου».

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε τρισάγιο, και τιμήθηκαν οι δύο Ήρωες, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αποστόλης Αποστόλου, και εκ μέρους του ΕΛΑΜ ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη.

Στο μνημόσυνο επίσης παρευρέθηκαν τα μέλη της Επαρχιακής Λευκωσίας Αντώνης Παπαγεωργίου (Παπάφονιας), Μιχάλης Καπετάνιος και Γιώργος Τσαγγάρης, ενώ την αντιπροσωπεία μας συνόδευσε ένας εκ των τελευταίων ζώντων της περίφημης μάχης, ο Νεοπτόλεμος Γεωργίου (Λεφτής).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί εκ των παρευρισκομένων στο μνημόσυνο, αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη τα στελέχη της Παράταξής μας, αφού στα πρόσωπα τους βλέπουν την μοναδική φωνή Εθνικής Αντιπολίτευσης.

Αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 5/9 στο Εθνικό μνημόσυνο του Αντρέα Παντελίδη στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στη Λεμεσό, τιμώντας τον ήρωα της ΕΟΚΑ που πλήρωσε με την ζωή του το αναφαίρετο δικαίωμα της αντίθετης άποψης, αφού δολοφονήθηκε άνανδρα σε ηλικία μόλις 22 ετών, τον Σεπτέμβρη του 1962.

Στεφάνι στον Ανδριάντα του ήρωα στο προαύλιο του Ιερού Ναού, κατέθεσε εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πέτρος Αυγουστή, ενώ εκ μέρους του ΕΛΑΜ Λεμεσού, στεφάνι κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Σάββα.

Στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τις δώδεκα επιχειρήσεις της ΕΟΚΑ στην περιοχή Πάνω Αμιάντου και προς τιμή όλων των Πάνω Αμιαντιτών και των άλλων συνεργασθέντων Αγωνιστών κατά το 1955-59, παρευρέθηκαν μέλη της Τοπικής ΕΛΑΜ Τροόδους. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου κατέθεσε η συναγωνίστρια και στέλεχος του ΕΛΑΜ Τροόδους Έλενα Σταυρινίδη η οποία ήταν η μοναδική εκπρόσωπος κόμματος στην εκδήλωση. Μετά το πέρας των Αποκαλυπτηρίων οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να ευχαριστήσουν την συναγωνίστρια και το ΕΛΑΜ για την παρουσία τους. Στη φωτογραφία με τον Τομεάρχη της ΕΟΚΑ Ρένο Κυριακίδη.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Μέσα Γειτονιά, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μνημόσυνο όλων των κληρικών και λαϊκών που χάθηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922 καθώς και των Μικρασιατών προσφύγων του 1922 που απεβίωσαν στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο συναγωνιστής Ανδρέας Νικολαΐδης μέλος της Επαρχιακής ΕΛΑΜ Λεμεσού.