Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Άλφα, όπου ανέλυσε τις θέσεις του Κινήματος σε ότι αφορά το Κυπριακό, με αφορμή την συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Αρχικά ο συναγωνιστής εξέφρασε τα συγχαρητήρια του Κινήματος σε όσους συνέβαλαν στη κατάσβεση των πύρινων μετώπων στο Ακάμα, όπως και στις εθελοντικές ομάδες του ΕΛΑΜ που συμμετέχουν πάντα σε αντίστοιχα περιστατικά.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γεάδη, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διαφωνεί με τη πραγματοποίηση της συνάντησης του Αναστασιάδη με τον Μουσταφά και τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, επανεκκινώντας ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις εν μέσω των προκλήσεων της Τουρκίας και την εισβολή της στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ την ίδια στιγμή θα οδηγήσει σε νέες ολέθριες υποχωρήσεις.

Εν συνεχεία, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος εξέφρασε την πάγια θέση του ΕΛΑΜ για αξιοποίηση της ισχύς που έχει αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ούτως ώστε να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική για το Κυπριακό, τοποθετώντας το πρόβλημα στις ορθές του βάσεις, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η λύση του Κυπριακού να συνδεθεί με τον ενεργειακό μας σχεδιασμό.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ που βρισκόταν στο πάνελ, Χρίστος Σενέκης, σχολιάζοντας μια προηγούμενη ερώτηση του Δημοσιογράφου προς τον κ. Γεάδη, αν με το Ενιαίο Κράτος όλοι οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε με την ΔΔΟ, ούτε με το Ενιαίο Κράτος.

Η τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΔΗΚΟ έφερε την αντίδραση του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΛΑΜ, ο οποίος τόνισε ότι λύση με την οποία θα αναγνωρίζουμε τους σφετεριστές των περιουσιών μας σε χρήστες και μέσω της οποίας οι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, δεν αποτελεί λύση και ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Κύπρου και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίδραση του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΛΑΜ στην δήλωση του εκπροσώπου του ΔΗΚΟ, απέδειξε για άλλη μια φορά πως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ενώνεται για να αντιμετωπίσουν την φωνή της αλήθειας που εκφράζεται από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Τόσο ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών, όσο και ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκαν τη δήλωση του κ. Σενέκη, ενώ ακόμη και ο τηλεοπτικός σταθμός Άλφα προσπάθησε να καλύψει τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ, όπως θα δείτε και στο βίντεο, τοποθετώντας εκ των υστέρων εμβόλιμο ήχο μπροστά από την φράση «δεν μπορεί να υλοποιηθεί», όταν ανέβασαν διαδικτυακά την εκπομπή.