Πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαμε τονίσει ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) την αναγκαιότητα η Κυβέρνηση να εκπονήσει ένα πλαίσιο «ειδικής εγκλωβισμένη περιοχής» για στήριξη της ακριτικής Τηλλυρίας, με διάφορα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα κίνητρα ανάπτυξης.

Η προχειρότητα των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού φαίνεται και στο γεγονός πως οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής έχουν εγκλωβιστεί έτι περισσότερο, καθώς εδώ και δεκαετίες η Πολιτεία τους έχει αφήσει στο έλεος της μοίρας τους.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να καταγγείλουμε την προκλητική, για το σύνολο του λαού, παροχή δωρεάν ρεύματος στο στρατιωτικό κατοχικό θύλακα των Κοκκίνων και στο ψευδοκράτος.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με σθένος υποστηρίζει ότι δωρεάν ρεύμα έπρεπε να δίνεται στην εγκλωβισμένη περιοχή της Τηλλυρίας και όχι στα τουρκικά φυλάκια, και στο κατοχικό καθεστώς που φωταγωγεί εν τέλει την σημαία που μολύνει τον Πενταδάκτυλο.

Την ίδια στιγμή, η Παράταξή μας, θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει ένα μεγάλο κονδύλι σε τουρκοκύπριους μαθητές, αντί να δίνονται τα χρήματα αυτά για στήριξη των μαθητών και γενικότερα της νεολαίας της ακριτικής, εγκλωβισμένης, Τηλλυρίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)