Η απόφαση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου να αποχωρήσει από το Εθνικό Συμβούλιο απασχολεί ακόμα τον ημερήσιο τύπο με θετικά σχόλια. Σύμφωνα με στήλη της εφημερίδας “Σημερινή” με τίτλο “Γιατί τώρα είναι η ώρα της αντιπολίτευσης”, η απόφαση του Εθνικιστικού κινήματος κρίνεται ως σωστή, αφού η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κρίνεται ως απαράδεκτη.

Ο αρθρογράφος μάλιστα καλεί εμμέσως πλην σαφώς και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν την τακτική του ΕΛΑΜ όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανίερης συμμαχίας μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Παραθέτουμε το απόσπασμα:

“Η απόφαση του ΕΛΑΜ να αποχωρήσει πρόσφατα από το Εθνικό Συμβούλιο είναι ορθή. Λογικά, έπρεπε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν, πρώτον, για λόγους πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας. Δεύτερον, διότι ο Ν. Αναστασιάδης τα εμπαίζει αδίστακτα και τα ενημερώνει όπως τον βολεύει. Τρίτον, διότι ασκεί προσωπική πολιτική και δεν ακούει κανέναν. Τέταρτον, διότι εκ των υστέρων φέρνει τους πάντες προ τετελεσμένων και με πολιτικό θράσος αξιώνει την επικρότηση και σύμπλευσή τους. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο πλέον αναξιόπιστος, ανακόλουθος, ευάλωτος και ακατάλληλος, δηλ. επικίνδυνος Πρόεδρος στη διαπραγμάτευση του Κυπριακού. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τον εμπιστεύονται και τον κατηγορούν ότι ψεύδεται στον κυπριακό λαό, αφού άλλα λέγει και αποδέχεται στο τραπέζι των συνομιλιών και άλλα, τελείως διαφορετικά, δηλώνει και ανακοινώνει στους πολίτες.”

Πηγή εφ. Σημερινή