Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνίες αναφορικά με τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μέσα από την Κοινοβουλευτική του ιδιότητα με συγκεκριμένες Προτάσεις Νόμου, καθώς και μέσα από την δράση του πολλές φορές βρέθηκε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρίες, στοχεύοντας πάντοτε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα από την κοινοβουλευτική του δράση:
– ζήτησε αύξηση στις παροχές των αναπηρικών επιδομάτων
– προώθησε πρόταση με την οποία οι ποινές για παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ, να πηγαίνουν σε ένα ταμείο στήριξης των αντίστοιχων οργανώσεων (13 Μαρτίου 2018)
– κατέθεσε Πρόταση Νόμου για διαγραφή φορολόγησης στα τροχοκαθίσματα και στον ιατρικό εξοπλισμό για τα άτομα με αναπηρία (04 Δεκεμβρίου 2018)
και τέλος
άσκησε εντονότατες πιέσεις και πέτυχε επαναφορά της νοηματικής και του υποτιτλισμού στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ, καθώς και των διαγγελμάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας (20 Ιανουαρίου 2020). Επί τη ευκαιρία, τονίζουμε την πάγια μας θέση για εξ ολοκλήρου μετατροπή του ΡΙΚ 2 σε κανάλι που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες, όπως οφείλει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Τα άτομα με αναπηρίες δεν είναι επαίτες, ούτε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Κάθε πολίτης με αναπηρία έχει ισότιμα δικαιώματα στη ζωή, που είναι το ίδιο πολύτιμη με τη ζωή κάθε άλλου συνανθρώπου μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις ΜΜΕ: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου