Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία και εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τη νόμιμη Κυβέρνηση της. Η Τουρκία για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον επεκτατικό και απολυταρχικό της χαρακτήρα. Ξεκάθαρος στόχος της είναι η μετατροπή της σε περιφερειακή δύναμη της περιοχής, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η επιβολή κατοχικής δύναμης στη Συρία, όπως και στην Κύπρο το 1974.

Θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη η ΕΕ να αντιληφθεί την στρατιωτική επίθεση που δέχονται τα ζωτικά της συμφέροντα και να επιβάλει άμεσες κυρώσεις, όπως έπραξε στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι εξελίξεις θα πρέπει να δώσουν το μήνυμα στην Κύπρο και σε όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε εάν ακόμη ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιμένουν στην άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εν μέσω νέας στρατιωτικής εισβολής του Αττίλα.

Απαιτείται ως Κυπριακή Δημοκρατία να επενδύσουμε στη δημιουργία ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης και στη σύναψη συμμαχιών στρατηγικής μορφής, με σκοπό να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Οι πολίτες της Συρίας βιώνουν την ίδια κατάσταση που αντιμετώπισε ο Λαός μας το 1974 από την Τουρκία, ως εκ τούτου ως Κύπρος συμπαραστεκόμαστε και συμπονούμε περισσότερο από όλους μπροστά στα τραγικά αυτά γεγονότα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)