Στη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πρότασης Νόμου που αφορούσε την αναστολή εκποιήσεων (κατοικία αξίας μέχρι €350 χιλ., επαγγελματική στέγη με ετήσιο κύκλο εργασιών €750 χιλ. και αγροτεμάχια αξίας €100 χιλ.).

Το ΕΛΑΜ στην ψηφοφορία της Πρότασης Νόμου τήρησε στάση αποχής, αφού προηγουμένως απορρίφθηκε τροπολογία μας για αναστολή όλων των εκποιήσεων. Ο λόγος της δικής μας στάσης είναι πως άποψη του ΕΛΑΜ είναι η αναστολή όλων των εκποιήσεων, ώστε να ασκηθεί η απαιτούμενη πίεση για σύναψη ολοκληρωμένου πλάνου το οποίο θα αντιμετωπίζει συνολικά το μείζον ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, μακριά από καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών και διασφαλίζοντας όλα τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

Στη σημερινή συνεδρία το ΕΛΑΜ τήρησε την ίδια στάση και επί αυτού του θέματος τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής Λεμεσού, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ο Βουλευτής Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου.

Οι δύο βουλευτές  της Παράταξής μας τοποθετήθηκαν για τη θέση του ΕΛΑΜ, στηλίτευσαν την καθυστέρηση και την ολιγωρία της Κυβέρνησης η οποία με τρόπο ξεκάθαρο προστατεύει τις Τράπεζες και αποδόμησαν τους λόγους της αναπομπής με παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν.

Εν τέλει η αναπομπή απορρίφθηκε και θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, άνευ ουσίας όμως, αφού η υπόθεση θα τελεσιδικήσει μετά τις 31/10 που ήταν και ο χρονικός ορίζοντας της αναστολής.