Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (9/11/19) για άλλη μια φορά δυναμικά στο πλευρό των κατοίκων Πυργών και Κόρνου, αλλά και των μοναχών της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στο δάσος του Σταυροβουνίου η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου και η ομάδα «Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου», για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου και δεκάδων στελεχών και μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Όπως δήλωσαν και κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα σταθούν εμπόδιο στη δημιουργία του εργοστασίου, ενώ παράλληλα στηλίτευσαν τη στάση των κυβερνόντων και των μεγάλων κομμάτων που στήριξαν και άσκησαν πιέσεις για τη δημιουργία του εργοστασίου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη και χαρά από τους κατοίκους της περιοχής, τους φίλους της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, τους γονείς των εθνοφρουρών των θρυλικών μονάδων καταδρομών, αλλά και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού στο Σταυροβούνι, ενώ θα συνεχίσει να βρίσκεται δυναμικά στο πλευρό τους μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου έκανε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, όπου ανέφερε πως το Κίνημά μας βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, σχετικά με το θέμα που υπάρχει με το λατομείο και τα θέματα υγείας που δημιουργεί, τόσο στους κατοίκους της περιοχής, στους στρατιώτες των γύρω στρατοπέδων, αλλά και στους μοναχούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρίστου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο σε οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση, σε οποιαδήποτε περιοχή της Κύπρου, έχει πράξει το αυτονόητο. Η υγεία των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, προέχει και στέκεται πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι εδώ, πέραν από τους λόγους υγείας, υπάρχουν και Εθνικοί και θρησκευτικοί λόγοι για να εναντιωθούμε στη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.