Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του υποχρεωτικού μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπενθυμίζει:

– Το Δεκέμβριο του 2022 η Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πλειοψηφία (με αρνητική ψήφο του ΕΛΑΜ, αποχή του ΔΗΚΟ, αλλά και με τη διαφωνία του Υπουργείου Παιδείας) ψήφισε ένα εντελώς αόριστο και χωρίς περιεχόμενο νόμο.

– Συμφωνήσαμε πλήρως στην προστασία των παιδιών μας σε ζητήματα υγείας ή κακοποίησης. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά που περιλαμβάνονται στο σχέδιο μαθήματος που ανακοινώθηκε χθες, κάτι που εύλογα ανησυχεί τόσο την Παράταξή μας, όσο και την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την Υπουργό Παιδείας, τους Οργανωμένους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς το περιεχόμενο του μαθήματος, ποιοι θα το διδάσκουν και με ποια κατάρτιση.

Θεωρούμε πολιτικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον μας, απέναντι στο πείραμα της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης».

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)