Σήμερα στην Επιτροπή Νομικών συζητήθηκε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου. Ακολουθούν δηλώσεις του Βουλευτή Αμμοχώστου, Λίνου Παπαγιάννη:

“Σήμερα στην Επιτροπή Νομικών εξετάσαμε για μία ακόμη φορά τα ζητήματα της κάρτας φιλάθλου και της βίας στα γήπεδα. Η θέση του ΕΛΑΜ, που από ότι φαίνεται είναι και η μοναδική από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι η κατάργηση της κάρτας και για αυτόν τον λόγο έχουμε καταθέσει εδώ και αρκετούς μήνες σχετική πρόταση. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα μίλησαν είτε για τροποποίηση είτε για αναστολή της νομοθεσίας για 1 χρόνο. Τα αποτελέσματα δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας, άσχετα με το τι λέει ο Υπουργός ή οποιοσδήποτε άλλος, ότι η κάρτα έχει επηρεάσει αρνητικά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα με τρανταχτό παράδειγμα του αγώνες των play-off καθώς και ο τελικός κυπέλλου που η προσέλευση ήταν σε τραγικά επίπεδα επηρεάζοντας άμεσα τον παλμό που υπήρχε στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα που κάποιοι μιλούν για εξάλειψη της βίας, βλέπουμε κάθε εβδομάδα νέα περιστατικά βίας σε όλες τις πόλεις. Άρα η άποψη ότι η κάρτα έχει λύσει το πρόβλημα της βίας, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μεταφέρουν το πρόβλημα έξω από τα γήπεδα.

Για αυτό το λόγο ζητούμε την άμεση εξέταση της πρότασής μας και ο κάθε ένας να δείξει το τι ακριβώς πραγματικά θέλει και όχι να κοροϊδεύουν τον κόσμο με διαφορετικές θέσεις από αυτές που πραγματικά έχουν”.