Η αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με επικεφαλής τον Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη επέστρεψε από τον Έβρο. Το Κίνημά μας στήριξε έμπρακτα τις γενναίες προσπάθειες των Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας που καθημερινά δοκιμάζονται από τον ασύμμετρο πόλεμο που έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα με την αποστολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Οι συναγωνιστές επισκέφθηκαν τις ακριτικές περιοχές της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Ορεστιάδας, όπου αγκαλιάστηκαν με συγκίνηση από τον απλό κόσμο. Επίσης, μετέβησαν σε φυλάκια στον Έβρο, στις Φέρες και στις Καστανιές, όπου συνομίλησαν με τους άνδρες του Ελληνικού Στρατού, των οποίων το ηθικό παραμένει ακμαιότατο, εκφράζοντας τους την πλήρη στήριξη του ΕΛΑΜ και του Κυπριακού Ελληνισμού στον αγώνα που δίνουν για να σταματήσουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Επίσης, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου και υπόλοιπα μέλη του Κινήματος που έδωσαν το παρόν τους στον Έβρο, διανυκτέρευσαν στις Καστανιές, όπου παρέμειναν άυπνοι για να κάλυψαν εθελοντικά μια μεγάλη απόσταση στα σύνορα με την Τουρκία, προασπιζόμενοι την εθνική μας ακεραιότητα. Παράλληλα, ύψωσαν σε ένα ιστό συμβολικά τη σημαία του Έθνους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Κύπρος βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, όπως οφείλει η κόρη να βρίσκεται στο πλευρό της μάνας.

Ο ασύμμετρος πόλεμος που κήρυξε η Τουρκία στην Ελλάδα αφορά και την Κύπρο! Το ΕΛΑΜ, για άλλη μια φορά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα, αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος δεν κείται μακράν της Ελλάδος, αλλά αποτελούν δύο κράτη του ίδιου έθνους.