Μετά την ενημέρωση που τύχαμε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ως Κίνημα οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι υποδομές καθώς και οι παροχές στα Κέντρα Φιλοξενίας είναι αρκούντως ικανοποιητικές.

Από την άλλη όμως, οφείλουμε να αναφερθούμε και στις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Έχουμε ενημερωθεί για τους βανδαλισμούς που έχουν προκαλέσει οι αλλοδαποί στα Κέντρα Φιλοξενίας που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θα πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος πολίτης, ενώ, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχουμε πληροφορηθεί και για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από άλλους αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί που εμπλέκονται στα προαναφερόμενα περιστατικά λαμβάνουν από την Κυπριακή Δημοκρατία σίτιση, στέγαση, ένδυση και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και επιδόματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναλαμβάνει την πάγια του θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι αμίλικτη σε τέτοια σοβαρά θέματα παραβατικότητας. Απαιτούμε άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι όσοι δεν σέβονται την πατρίδα που τους φιλοξενεί, ούτε το ίδιο το κράτος θα τους σεβαστεί.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)