Το ΕΛΑΜ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη. Το 2018 ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ψήφισαν μία νομοθεσία που εξυπηρετεί το τραπεζικό σύστημα και διευκολύνει τη διεξαγωγή εκποιήσεων. Παρά το γεγονός πως δανειολήπτες ήταν συνεπείς για πολλά χρόνια, βρέθηκαν στο σημείο να οφείλουν ένα ποσό πολλαπλάσιο από εκείνο που δανείστηκαν και με κίνδυνο να χάσουν την περιουσία τους.

H Παράταξή μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους συμπατριώτες μας στους χώρους εκποιήσεων, σταματώντας τις όλες όσες παρευρέθηκε. Για αυτόν το λόγο οι Τράπεζες προχώρησαν στην εφαρμογή ηλεκτρονικών εκποιήσεων.

Την ίδια ώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν εφαρμόζει την απόφαση της για δημοσίευση των πολιτικών που έχουν κόκκινα δάνεια, την περίφημη Λίστα Γιωρκάτζη.

Η πιο κάτω δημοσίευση είναι ενδεικτική για το έργο που επιτελεί το ΕΛΑΜ σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Κύπρου. Η δράση μας δεν είναι προεκλογική και ούτε πρόκειται να σταματήσει!

“Μπορω να πω σήμερα εγινε μια εκβιαστικη και απειλειτικη εκποιηση του εργοστάσιου μου απο τραπεζικη εταιρεία για να μου εξασκηθει πίεση πωλησης της κυριας κατοικιας ενω γνωρίζουν οτι εγω ο ιδιος την εχω σε πωληση για αρκετο καιρό για να μπορέσω να εξασφαλισω τις υποχρεωσεις μου. Εδειξαν ακομη μια φορά πόσο απρόσωποι ειναι δίχως αισθηματα και λογική . Δεν υπαρχει πλέον σεβασμος των προσπαθειών που κανω για επιλυση των διαφορων μας. Αυτο ισχυει για χιλιαδες δανειοληπτες.

Τελικα μαζι με αρκετους πιστους φιλους και κυρίως το ΕΛΑΜ που αρκετοί έχετε λαθος εντυπωσεις και εχετε σχηματισει μια λαθος εικονα και δεν βλεπεται τα εργα και τις βοηθειες σταματησαμε την εκποιηση . Δεν βλέπετε ολοι οι δανειοληπτες οτι οι δικηγοροι των τραπεζων ειναι πολιτικοι κομματων; Δεν βλεπετε οι περισσοτεροι πολιτικοι μας ειναι μετοχοι τραπεζων και απειλουν τις περιουσιες σας; Γιατι δεν διαιρωτηθηκατε κανεις δεν μπορει να αγγιξει το τραπεζικο συστημα; Ξυπνατε κόσμε.

Ευχαριστώ δημοσια το ΕΛΑΜ και ολους τους φιλους μου που συμπαρασταθηκαν στην δυσκολη αυτη μερα .

Κερδισα μια μάχη θα κερδισω και τον πόλεμο . Ειχα μια μεγαλη επιχειριση δεν εχασα δοση μεχρι το 2014 και καταχραστηκαν την αναδιάρθρωση με επιπλεον τοκο 2.5 μεχρι 3% με αποτελεσμα 290000 ευρω δοσεις χαθηκαν”