Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Όμως, το ενδιαφέρον μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο την συγκεκριμένη μέρα, αλλά θα πρέπει να είναι καθημερινό και να πηγάζει μέσα από τις ίδιες τις πράξεις και τις αποφάσεις μας.

Επί τη ευκαιρία της σημερινής επετείου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα προωθήσει πρόταση σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που συμμετέχουν αντιπρόσωποι του, με την οποία τα εξώδικα σε παραβάτες οδηγούς που καταλαμβάνουν τους χώρους αναπήρων, να μετατρέπονται σε εισφορές προς οργανώσεις ΑΜΕΑ.

Επιπλέον ως Κίνημα, στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να δοθούν περαιτέρω αυξήσεις των επιδομάτων μετακίνησης σε άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες. Τα σημερινά πενιχρά επιδόματα δεν είναι αρκετά για να παρέχουν την ελάχιστη ανακούφιση και στήριξη, στους πολίτες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Επειδή όμως το ενδιαφέρον μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην συγκεκριμένα μέρα, υπενθυμίζουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την 4η Δεκεμβρίου του 2018 έχει καταθέσει πρόταση νόμου στην Βουλή των Αντιπροσώπων, με την οποία προτείνει να μην φορολογείται η αγορά των τροχοκαθισμάτων και η αγορά του ειδικού ιατρικού εξοπλισμού για τα άτομα με αναπηρία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)