Οι παραδοχές της Κυβέρνησης, δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών είναι σαφείς:
– «στην Κύπρο βρίσκονται 17 άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, υπό τον μανδύα των μεταναστών», παρόλο που πριν λίγες μέρες ανέφερε σε άλλο κανάλι ότι «υπάρχουν 27»
– «το 80 % των παράτυπων μεταναστών προς την Κύπρο φτάνουν από την Τουρκία μέσω κατεχομένων»

Τα αποτελέσματα της ανοχής και της έλλειψης βούλησης για εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής είναι πλέον ξεκάθαρα, με τους κατοίκους στη Χλώρακα να βιώνουν καθημερινό μαρτύριο, η Παλιά Λευκωσία και άλλες περιοχές να έχουν γκετοποιηθεί, ενώ τα αστυνομικά δελτία σε όλη την Κύπρο να έχουν γεμίσει πλέον με εγκληματικές ενέργειες, μαχαιρώματα, βιασμούς και απόπειρες απαγωγής παιδιών από αλλοδαπούς.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), όπως και ο λαός, δεν ικανοποιείται από τις παραδοχές της Κυβέρνησης, αλλά απαιτεί εδώ και τώρα αποτρεπτικά μέτρα που θα επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία. Δεν ζητάει, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ να εξεταστούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει στο Προεδρικό για εφαρμογή ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Άμεσα η Κυβέρνηση θα πρέπει:
– να αναστείλει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου σε παρανόμως εισερχομένους στην Κύπρο, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για Ελλάδα 09.03.2020, έως ότου ο αριθμός μειωθεί κάτω από 1%, όπως ορίζει η Ε.Ε.
– να προχωρήσει σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για Ισπανία ημερομηνίας 13.02.2020

Επειδή σήμερα, είχαμε νέα επεισόδια και βανδαλισμούς στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Κοκκινοτριμιθιά, αναμένουμε από την Κυβέρνηση πράξεις και όχι λόγια. Όποιος δεν σέβεται το κράτος που τον φιλοξενεί, ούτε το κράτος πρέπει να τον σεβαστεί!

Τέλος, χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις των κομμάτων που επιτέλους κατάλαβαν το λάθος τους, αφού από τις κατηγορίες και τις ύβρεις κατά του Κινήματός μας, έφτασαν στο σημείο να συμφωνούν με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατανοώντας την επιτακτική αναγκαιότητα να εφαρμοστεί μεταναστευτική πολιτική.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)