Η μαύρη επέτειος της 20ης Ιουλίου του 1974 επαναφέρει στις μνήμες μας όσα τραγικά βίωσε η πατρίδα μας και ο λαός μας, απόρροια της τουρκικής εισβολής.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά και παρόλο που όλα τα κόμματα, κυβέρνησαν, είτε συγκυβέρνησαν, ο φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα, ενώ κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για το έγκλημα εις βάρος της Κύπρου.

Από την άλλη, οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού παραμένουν εγκλωβισμένες στις εσφαλμένες πολιτικές του παρελθόντος, που αντί να οδηγούν στην απελευθέρωση της πατρίδας μας, οδηγούν στην παγιοποίηση των τετελεσμένων που δημιούργησε η τουρκική εισβολή, νομιμοποιώντας τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) συνεχίζει τον αγώνα για να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να τιμωρηθούν επιτέλους όσοι ευθύνονται για την Εθνική τραγωδία του 1974, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται ΜΟΝΟ ενάντια στην διχοτομική ΔΔΟ, με μοναδικό στόχο την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, τονίζουμε με έμφαση, ότι ο αντικατοχικός αγώνα δεν θα σταματήσει, το δεν ξεχνώ, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)