Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ασκώντας στο ακέραιο την υποχρέωση του απέναντι στο λαό και στο αίτημά του να κλείσουν οριστικά τα οδοφράγματα, έχει καταθέσει σχετικό ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κίνημά μας, έχει ήδη καταθέσει στο Προεδρικό 10.000 υπογραφές, ενώ έχει αποστείλει επιστολές με συγκεκριμένη στρατηγική αναφορικά με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Είναι καιρός όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όχι με λόγια αλλά με πράξεις και να αξιοποιήσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα των οδοφραγμάτων.

Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα:
– Είτε θα επιλέξουν κάποιοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των κατακτητών, είτε θα ασκήσουν πιέσεις, προκαλώντας κόστος, τώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει την Τουρκία και το ψευδοκράτος.
– Είτε θα θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία ανοίγοντας τα οδοφράγματα, αφού είναι γνωστή η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Τουρκία, είτε θα προστατέψουν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπως αυτή εκφράστηκε από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, είναι το οριστικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όσο συνεχίζεται η κατοχή.

Οι τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να έχουν τα πάντα. Είτε θα επιλέξουν ένα αμφίβολο μέλλον υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Τουρκίας, είτε θα επιλέξουν ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και δημοκρατικό μέλλον.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)