Με δυναμική παρουσία εκατοντάδων συναγωνιστών, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τίμησε την 197η επέτειο από την έναρξη της μεγάλης Εθνεγερσίας του 1821, όπου οι Έλληνες σκότωσαν τον ραγιά που είχαν μέσα τους, ξύπνησαν από τον λήθαργο και εκδίωξαν την ημισέληνο που μόλυνε τα ιερά Ελληνικά χώματα.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η συναγωνίστρια Άντρια Δημητρίου, έλαβε πρώτος τον λόγο ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της Κύπρου στον Εθνικό ξεσηκωμό, αλλά και στην θυσία του Αρχιεπίσκοπου Κυπριανού την 9η Ιουλίου το 1821.

Τελευταίος ομιλητής, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, που αναφέρθηκε σε παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας, όπου οι Έλληνες όρθωσαν ανάστημα, συνθλίβοντας και εκδιώκοντας τους Τούρκους από την Ελλάδα. Ακολούθως έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που όταν η φλόγα της επανάστασης πήγε να κοπάσει, με σύνθημα “Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους”, κράτησε την φλόγα του αγώνα άσβεστη.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κάλεσε τους Έλληνες της Κύπρου να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στον νεοσουλτάνο Ερντογάν και πλαισιώνοντας τις γραμμές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου να διεκδικήσουν την Απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και μια δυναμική πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της Λάρνακας. Στο πέρασμα της Εθνικιστικής Φάλαγγας, οι πολίτες χειροκροτούσαν, βλέποντας την περήφανη Ελληνική Νεολαία να κρατά ψηλά τα εθνικά λάβαρα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Τούρκους.