Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αποδεικνύει περίτρανα, καθημερινά, μέσα από τον αγώνα του, ότι δεν ξεχνά τις θυσίες των ηρώων που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Λευτεριάς.

Όταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επισκέφτηκε το ηρωικό Λιοπέτρι, η πρώτη του ενέργεια ήταν να επισκεφτεί το σπίτι του αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Μόδεστου Παντελή, ο οποίος ήταν ο πρώτος νεκρός του αγώνα, όταν τα χαράματα της 1ης Απριλίου άφηνε την τελευταία του πνοή έξω από το χωριό Αυγόρου, από ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά του να κόψει ένα καλώδιο υψηλής τάσης.

Ο Πρόεδρος του κινήματος τίμησε την Γυναίκα του ήρωα, Αποστολού, η οποία φιλοξένησε την αντιπροσωπία του κινήματος στο σπίτι τους, το οποίο μέχρι σήμερα είναι σημαιοστολισμένο προς τιμή του ήρωα του αγώνα της ΕΟΚΑ, Μόδεστου Παντελή.

Ακολούθως, η αντιπροσωπία του ΕΛΑΜ, μετέβηκε στα μνημεία των ηρώων της κοινότητας, όπου ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου κατέθεσε στεφάνι στον αχυρώνα Λιοπετρίου, προς τιμή του Ανδρέα Κάρυου, του Ηλία Παπακυριακού, του Φώτη Πίττα και του Χρήστου Σαμάρα, που στις 2/9/1958 έδωσαν την ηρωική μάχη στο σύγχρονο Χάνι της Γραβιάς.

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Μόδεστου Παντελή, ενώ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974.

Το ΕΛΑΜ Δεν Ξεχνά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, ενώ έχει χρέος στην μνήμη τους να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, για μια Κύπρο όπως την ονειρεύτηκαν οι πρόγονοι μας.

Οι Ήρωες ΔΕΝ Πέθαναν για την Ομοσπονδία!