Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την ικανοποίηση του αναφορικά με την ανακοινωθείσα συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας αποτρεπτικής ισχύος και ικανότητας, ενισχύοντας τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας, όπως θα έπρεπε να είχε πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και πολλά χρονιά, μέσω του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, αλλά δυστυχώς οι εκάστοτε Κυβερνήσεις επέλεξαν να διαμοιράσουν σε άλλα Υπουργεία το συγκεκριμένο κονδύλι. Για το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης αξίζει να σημειώσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ενέγραψε στην Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικό θέμα προς εξέταση.

Επιπλέον, με δεδομένη την τουρκική επεκτατικότητα, καθώς και την νέα εισβολή της Τουρκίας στις κυπριακές θάλασσες, απαιτείται η επαναλειτουργία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδος – Κύπρου, ενώ επιβάλλεται η ενεργοποίηση της ρήτρας για αμοιβαία άμυνα, σύμφωνα με το άρθρο 42 (7) της Συνθήκη της Λισαβόνας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)