Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat, ότι το 2018 «έκλεισε» με 7.761 αιτήσεις ασύλου, αριθμός που είναι κατά περίπου 600% υψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ, κατ’ αναλογία πληθυσμού, προσεγγίζοντας μάλιστα, το 1,5% του συνόλου των Ελλήνων της Κύπρου. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που καταφθάνουν είναι μουσουλμάνοι άνδρες νεαρής ηλικίας και όχι ανήλικοι.

Θα πρέπει άπαντες, Κυβέρνηση, αρμόδιοι Υπουργοί και κοινοβουλευτικά κόμματα, να κατανοήσουν ότι η Κύπρος έχει φτάσει στα όρια της, καθώς το πιο πάνω γεγονός, αποτελεί ασύμμετρη απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της οποίας εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θέτει την Κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της, αφού η ατολμία της να χαράξει μεταναστευτική πολιτική, μετατρέπει την Κύπρο σε ξέφραγο αμπέλι. Επιπλέον, την καλούμε να συνεργαστεί με την συριακή κυβέρνηση, για εξακρίβωση των στοιχείων των μεταναστών.

Η κυβερνητική πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθεί σε μέτρα αποτροπής και όχι σε μέτρα υποδοχής, προτού να είναι αργά.

Επί τη ευκαιρία καταγγέλλουμε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που υπογράφηκε πρόσφατα στο Μαρακές.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)