Συζητήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων οι αυξήσεις στις ποινές για την παρανόμους εισερχόμενους στην Κύπρο, καθώς και για όσους υποβοηθούν.

Να θυμίσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν η πολιτική δύναμη η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το «μεταναστευτικό» πρόβλημα, ενώ είναι και το μοναδικό πολιτικό κόμμα που κατέθεσε επίσημα στο Προεδρικό συγκεκριμένο πλάνο χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής.

Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής συγκεκριμένες Προτάσεις Νόμου,  που έχει καταθέσει η Παράταξή μας, αναφορικά με την απέλαση όσων αλλοδαπών εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες, καθώς και να χαραχθεί αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου για τις ΜΚΟ.

Επί τη ευκαιρία, οφείλουμε να τοποθετηθούμε και για το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, όπου 52,5% ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης της κάλυψης του προσώπου στους δημόσιους και υπαίθριους χώρους, που περιλαμβάνει μπούρκα και νικάμπ. Η Παράταξή μας έχει καταθέσει από το 2019 την ίδια πρόταση νόμου, η οποία εκκρεμεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η παράνομη μετανάστευση δεν θα παταχθεί με κούφια λόγια, αλλά με πράξεις ουσία, που εξ όσων φαίνεται μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι διατεθειμένο να καταθέσει.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)