Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων έγινε συζήτηση της περιβόητης λίστας Γιωρκάτζη, που περιλαμβάνει τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα που έχουν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια. Το ΕΛΑΜ απαίτησε την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας, ούτως ώστε οι πολίτες να κρίνουν οι ίδιοι ποιοι ακριβώς Βουλευτές και άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι έλαβαν ευνοϊκή μεταχείριση από τις Τράπεζες.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, στη δική του τοποθέτηση ανέφερε «Εμείς από το 2018 έχουμε ζητήσει 3 φορές τουλάχιστον πληροφορίες από τον Κεντρικό Τραπεζίτη. Η άποψη του ΕΛΑΜ είναι πως η λίστα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα. Θεωρούμε αναγκαίο η ad hoc επιτροπή να συνεχίσει το έργο της».

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, στη δικη του τοποθέτηση στηλίτευσε την προσπάθεια ορισμένων Βουλευτών να κρυφθούν πίσω από τα προσωπικά δεδομένα, ενώ βρίσκονται στη λίστα Γιωρκάτζη και πιθανόν να είχαν διαφορετική μεταχείριση από όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Επίσης, δήλωσε ξεκάθαρα πως μόνο το ΕΛΑΜ ζήτησε δημόσια τη λίστα για να τη δημοσιοποιήσει αναλαμβάνοντας και την οποιαδήποτε ευθύνη.