Στα πλαίσια των πολυδιαφημιζόμενων δήθεν Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καλούμε την Κυβέρνηση να απαιτήσει από τον ηγέτη της κατοχής, να παραδώσει στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας τους καταζητούμενους για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Σήμερα, ο ένας εξ αυτών, Ερχάν Αρικλί, είναι Πρόεδρος ενός παράνομου κοινοβουλευτικού κόμματος του ψευδοκράτους, ενώ άλλος είναι ηγετικό στέλεχος του ιδίου «κόμματος». Ως εκ τούτου και οι δύο έχουν ονόματα, ταυτότητες, διευθύνσεις και όλοι γνωρίζουν που βρίσκονται.

Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για την Κυβέρνηση, για να μην προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, για σύλληψη των δολοφόνων του Ισαάκ και του Σολωμού.

Γραφείο Τύπου
Εκλογικού Επιτελείου
Χρίστου Χρίστου
Υποψήφιου ΠτΔ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να θέσει ως όρο στο τραπέζι των συζητήσεων, ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, την παράδοση του «βουλευτή», «προέδρου» του «κόμματος» των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, καθώς και του ηγετικού του στελέχους, Κενάν Ανκίν, οι οποίοι εδώ και χρόνια καταζητούνται όχι μόνο από τις κυπριακές αρχές, αλλά και από την Ιντερπόλ, για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αντίστοιχα.

Τέλος, επί τη ευκαιρία, απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις όποιες διεργασίες διεξάγονται για άνοιγμα οδοφράγματος στο σημείο θυσίας των δύο ηρωομαρτύρων. Αντ’ αυτού, επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας για ανέγερση μνημείου, στο συγκεκριμένο σημείο, εις μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)