Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας η 17η Οκτωβρίου, η οποία υπενθυμίζει το καθήκον όλων μας, να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό κράτος που θα βρίσκεται στυλοβάτης δίπλα στους πολίτες και κυρίως σε εκείνους που χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας.

Οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, τουναντίον, ενισχύουν έτι περισσότερο τα θλιβερά φαινόμενα φτώχειας που παρουσιάζονται στην κατά τ’ άλλα ευρωπαϊκή Κύπρο.

Απότοκο των προαναφερόμενων πολιτικών είναι το γεγονός ότι δεκάδες τόνοι τρόφιμων διανεμήθηκαν σε μια μόλις μέρα από το Κίνημά μας, σε χιλιάδες συμπατριώτες μας ανά το Παγκύπριο, μέσω του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημιούργησε και λειτουργεί εδώ 10 συναπτά έτη.

Επί τη ευκαιρία, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει την αναγκαιότητα να προωθηθούν άμεσα οι προτάσεις που κατέθεσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2017, για οριοθέτηση κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα (1200€) και υιοθέτηση κατώτατου ορίου σύνταξης (800€), με βάση τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, καθώς και το κόστος ζωής.

Όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι με μισθούς πείνας και συντάξεις φτώχειας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)