Συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωργκάτζη, θα έχει ο “δήμαρχος” της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μόλις εχθές ο Έρογλου ανέφερε στον Μεχμέτ Χαρμαντζί πως, η τουρκο”κυπριακή” πλευρά πρότεινε τη συνεργασία των δύο δημάρχων της Λευκωσίας, κατά την έκφρασή του, σε κάποια θέματα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μεχμέτ Χαρμαντζί, πηγαίνει στη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη γεμάτος ελπίδα και αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που στέλλονται και από τους δύο, εκφράζοντας παράλληλα τη θέση ότι είναι σημαντικό να προσδιοριστεί ο ρόλος της Λευκωσίας στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Είπε ακόμη ότι μπορεί να συσταθεί και μια δικοινοτική επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς για τη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων το θέμα αυτό θα συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση.

Ο Μεχμέτ Χαρμαντζί δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στην σημασία της συνεργασίας, κυρίως σε θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν στο σήμερα οι προσπάθειες που ξεκίνησαν στο παρελθόν.

Ανέφερε επίσης, ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί και το εργοστάσιο λυμάτων στη Μια Μηλιά αλλά και άλλα έργα όπως το ‘μάστερ πλαν’ ποδηλατόδρομου και το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων.

“Χρειαζόμαστε μόνο ένα κλειδί για να ανοίξει η κύρια πόρτα, όχι οχτώ”, είπε, προσθέτοντας ότι, το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων είναι σημαντικό αλλά και ότι δεν πρέπει να χαθεί η προοπτική λύσης.

Είπε ότι είναι απαραίτητο να συζητήσει με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη πώς μπορούν να συνεργαστούν μετά από μια λύση, όπως η σύσταση κοινών δημοσίων μεταφορών, συμπληρώνοντας ότι μπορούν μαζί να αναλάβουν μια πρωτοβουλία για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Κωνσταντίνος Γιωργκάτζης και Μεχμέτ Χαρμαντζί συναντώνται, σύμφωνα με τον δεύτερο, σήμερα Παρασκευή, στις 12.00, στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Σημαντικό θα ήταν κάποιοι να μην ξεχνούν τα γεγονότα που έχουν εκτυλιχθεί κατά το παρελθόν και οδήγησαν την πατρίδα μας στη διχοτόμηση. Το Κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και η παράνομη παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων συνεχίζεται αυξανόμενη εδώ και σαράντα χρόνια. Η Τουρκία πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με τις πραγματικές της ευθύνες και να πάψουν ορισμένοι να παραποιούν την Ιστορία μας στο όνομα της (ξεπου)λύσης που έχουν οραματιστεί.