Μέλη του Μετώπου Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ. και της Τ.Ο. Σολέας συμμετείχαν σήμερα στην πορεία τιμής και μνήμης των δύο δασοπυροσβεστών, Ανδρέας Σοφοκλέους και Μάριο Αριστοτέλους, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος κατά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2016 στην περιοχή. Η πορεία οργανώθηκε από το ΕΤΕΑ (Εθελοντικό Τμήμα Έκτακτων Αναγκών) και σε αυτό συμμετείχαν Εθελοντές του Τμήματος, οι οικογένειες των θυμάτων και μέλη του Ε.ΛΑ.Μ.

Συμβολικά, ξεκίνησε από το χώρο όπου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά μέχρι το χώρο όπου σκοτώθηκαν οι δύο δασοπυροσβέστες. Εκεί τελέστηκε τρισάγιο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Το Ε.ΛΑ.Μ. βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα βουνά της Σολέας με το ξέσπασμα των πυρκαγιών μέχρι την κατάσβεσή τους και αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά το μέγεθος της θυσίας των δασοπυροσβεστών.

Ελπίζουμε, η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα λάθη των προηγούμενων ετών να μην επαναληφθούν και να ζήσουμε ένα αναίμακτο καλοκαίρι.

Υ.Γ. Κατά τη διάρκεια της πορείας τα μέλη μας αντιλήφθησαν μία μισοσκισμένη ελληνική σημαία στον τόπο θυσίας του Μάρκου Δράκου και την αποκατέστησαν άμεσα.