Έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται αυτές τις μέρες με τίτλο «Αγγελικά πορτραίτα» που δείχνει την πορεία των μεταμοσχευμένων συνανθρώπων μας μέχρι την Αναγέννηση τους. Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την αξία της δωρεάς οργάνων και πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) παρατηρεί ότι δυστυχώς στη χώρα μας τα θέματα της δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων, θεωρούνται ακόμα ταμπού κυρίως λόγω της ελλιπούς πληροφόρησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των δοτών οργάνων στο «Εθνικό Μητρώο» να είναι πολύ μικρός.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ασθενών και Φίλων «Προμηθέας», τον «Σύνδεσμο Αμυλοείδωσης Κύπρου» και τον Σύνδεσμο «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις Round Table – Γιώργος Ψαράς» και τελεί υπό την αιγίδα της «Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων» (ΠαΣΣΠ).

Η έκθεση φωτογραφίας άνοιξε χθες 1η Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτή μέχρι και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας» του Δήμου Λευκωσίας. Θα λειτουργεί από της 10.00π.μ.-13.00 και 17.00 – 20.00.

Παρουσιάζονται φωτογραφίες μεταμοσχευμένων ασθενών προβάλλοντας την πορεία τους προς την αναγέννησή τους χάριν στο μεγαλείο της Δωρεάς Οργάνων. Στον χώρο δίνονται ενημερωτικά βιβλιάρια και αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών Οργάνων για όσους το επιθυμούν.

Την Παράταξη μας εκπροσώπησαν ο Επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Ττοούλας και ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Ιωσήφ Κορφιάτης. Συντονίστρια της όλης εκδήλωσης η Κυρία Πόλα Χριστοφίδου.