Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, συζητήθηκαν σήμερα τα προβλήματα των συμπατριωτών μας που πολέμησαν στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και έκτοτε φέρουν διάφορες μορφές αναπηρίας.

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), ο βουλευτής μας Σωτήρης Ιωάννου είπε πως «οι ανάπηροι πολέμου για μια ακόμη μια φορά αντιμετώπισαν από την επίσημη πολιτεία την πλήρη απαξίωση ως προς τα δίκαια αιτήματα τους».

«Δεν είναι δυνατόν», συμπλήρωσε, «αυτό το κράτος το οποίο παρέχει σε παράνομους μετανάστες και αιτητές πολιτικού ασύλου πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, να αγνοεί επιδεικτικά τους ανθρώπους, οι οποίοι πολέμησαν, διατήρησαν την εδαφική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από συζητήσεις και ευχολόγια άλλο τίποτα. Ως Ε.ΛΑ.Μ απαιτούμε να στηριχθούν αυτοί οι άνθρωποι επιτέλους από την πολιτεία! Είναι απαράδεκτο, οι συμπατριώτες μας αυτοί να έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού διαχρονικά, από όλες τις κυβερνήσεις!