Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παραδεχθεί δημόσια και με τον πιο επίσημο τρόπο, την υποταγή του στις τουρκικές απαιτήσεις για πραγματοποίηση πενταμερούς και με απλά λόγια την υποβάθμιση μας σε ρόλο κοινότητας, οδηγώντας στην ουσία ένα βήμα πριν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ΔΗΣΑΚΕΛ σε πλήρη σύμπλευση να τον επικροτούν.

Από την άλλη η δήθεν αντιπολίτευση παρά τις οποιεσδήποτε επίπλαστες διαφωνίες της, μεταβαίνει στην Γενεύη για να συνοδεύσει τον «κοινοτάρχη», πλέον, Νίκο Αναστασιάδη και όλοι μαζί να εκπροσωπήσουν την Ελληνοκυπριακή κοινότητα, καθιστώντας τους όλους μαζί συνένοχους.

Για να καλύψουν την ατολμία και την δειλία τους, δηλώνουν ότι θα μεταβούν στην Γενεύη για να βρίσκονται στο «πεδίο των μαχών», παρόλο που θα καταλύσουν σε ένα πολυτελή ξενοδοχείο και ουδεμία επαφή θα έχουν με τον χώρο των συνομιλιών. Άρα είτε στην Κύπρο, είτε στην Γενεύη θα ασκούν εκ του μακρόθεν πολιτική, εκτός αν πιστεύουν ότι η Γενεύη είναι «η χώρα των θαυμάτων» και θα επηρεάσουν τον Αναστασιάδη, ή ακόμα τον Τσίπρα, που εν μέσω μια νυκτός μετέτρεψε το ΟΧΙ ολόκληρου του Ελληνισμού, σε ΝΑΙ, χωρίς να υπολογίζει κανένα.

Επίσης δείχνουν να αγνοούν ότι το πλαίσιο των συνομιλιών στην Γενεύη είναι στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που κατά τα άλλα διαφωνούν. Εκτός και αν έχουν αποδεχθεί και το συγκεκριμένο μοντέλο και οι διαφωνίες τους εστιάζονται σε επιμέρους ζητήματα.

Τον ρόλο της αντιπολίτευσης έχει αναλάβει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού είναι η μοναδική ατόφια αντιομοσπονδιακή φωνή. Κατανοώντας ότι αυτή δεν μπορεί να εκφραστεί από τα πολυτελή, απόμερα από τον χώρο των συνομιλιών, ξενοδοχεία, αλλά στον δρόμο μαζί με τον λαό, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα την Δευτέρα, ώρα 19:30, έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδος, σε όσους ακόμα αντιστέκονται, να στείλουμε το μήνυμα «Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί, η Κύπρος δεν πωλείται…»

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γέαδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)