Πλήρης η σύζευξη μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με τον πιο επίσημο τρόπο, αφού δια στόματος των προέδρων τους στήριξαν τις κινήσεις του Νίκου ΑναΝστασιάδη όσο αφορά το κοινό ανακοινωθέν και τα όσα προνοεί το προσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα προέβησαν σε πανομοιότυπες ανακοινώσεις οι δύο κομματικοί αρχηγοί. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι «Είπαμε στον Πρόεδρο να προχωρήσει…» ενώ ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι «Θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο αν πάει σε συνομιλίες…». Όσο και αν προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε κάποια ουσιαστική διαφορά, εκτός από το χρώμα…

Οι μάσκες έπεσαν, η προβιά που έκρυβε το λύκο από κάτω έπεσε και εμφανίστηκε το τι κρυβόταν τόσα χρόνια. Λαός εξαπατημένος από την δεξιά και την αριστερά, θυσιάζεται σήμερα στον βωμό των συμφερόντων των δύο μεγάλων κομμάτων, που για τον πακτωλό των χρημάτων θυσιάζουν τα πάντα για μια ΔΗΘΕΝ λύση και κάποια φανταστική ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση.

Ο λαός μακριά από τις κομματικές διαμάχες που έσπερνε τόσα χρόνια το ΔΗΣΑΚΕΛ με σκοπό να προστατεύσουν τα πολιτικά τους σκήπτρα, ενωμένος πρέπει να αγωνιστεί για να διασφαλίσει το μέλλον της πατρίδας μας, του λαού μας και των νέων γενεών που έρχονται. Το μέλλον διακυβεύεται στα χέρια του λαού μας, ο οποίος πρέπει να πάρει τα ηνία και να αντισταθεί στο επερχόμενο ξεπούλημα.

Ενάντια στην κοινοπραξία του ΔΗΣΑΚΕΛ μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να προβάλει αλλιώτικες καθαρές θέσεις, μόνο αυτό μπορεί να αρθρώσει μια καθαρή Εθνική φωνή και να διεκδικήσει όσα πραγματικά μας ανήκουν χωρίς υπεκφυγές, ικεσίες και πισωγυρίσματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε αυτή την κρίσιμη καμπή που διέπει το Κυπριακό καλεί τον κόσμο να αφυπνιστεί Εθνικά. Είναι καιρός να επαναλάβουμε την ιστορία, να επαναλάβουμε την αντίθεση μας στο ξεπούλημα της Κύπρου. Με μόνο μια αντίθεση. Αυτή την φορά να ρίξουμε κλοτσηδόν το ΔΗΣΑΚΕΛ και όλα τα υπόλοιπα ομοσπονδιακά κόμματα στον καιάδα της ιστορίας.

Ας περάσουμε το μήνυμα ότι Ελληνισμός δεν είναι σε θέση να θρηνήσει μια ακόμη νέα χαμένη πατρίδα. Είναι η ώρα της ενότητας του λαού για το κοινό καλό όλων μας, μακριά από τον κομματικό συρφετό που εξουσιάζει την χώρα μας.

ΟΧΙ στην ομοσπονδία – ΟΧΙ στο ξεπούλημα – ΟΧΙ στο ΔΗΣΑΚΕΛ

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)