Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) για μία ακόμη φορά έρχεται σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ για να κτυπήσουν το εθνικιστικό κίνημα με αντιδημοκρατικές μεθόδους. Επαναφέρουν το ζήτημα αλλαγής του εκλογικού μέτρου στο 5-4%, με προφανή στόχο να μειώσουν τις πιθανότητες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να εισέλθει στην Βουλή.

Αρχικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε συνέντευξή του ζήτησε αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 5%, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε όπως τα κόμματα χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τι είναι 2-3 εκατομύρια ευρώ περισσότερα για να μην υπάρχει διαφθορά, όπως τόνισε. Δηλαδή, για να μην κλέβουν τα κόμματα του κατεστημένου, θα πρέπει ο Κύπριος φορολογούμενος να επιφορτιστεί επιπλέον εκατομύρια ευρώ φόρους!

Το ΑΚΕΛ σε αγαστή συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, συμφωνεί καταρχάς στην αύξηση του ορίου για είσοδο στην Βουλή τουλάχιστον στο 4%. Ενω, συμφωνούν και με την ταυτόχρονη διεξαγωγή βουλευτικών και δημοτικών εκλογών. 

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλει στα μάτια του ελληνικού κυπριακού λαού, την διαγραφόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή από τα κόμματα εξουσίας. Θα επαναλάβουμε όμως πως, ακόμα και το 5% που σκέπτονται ίσως αποδειχθεί λίγο για τον σκοπό που το χρειαζονται.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)