Εις ότι αφορά την πρόταση του ΑΚΕΛ  που αφορά τους εράνους στις κηδείες, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις των Βουλευτών του ΑΚΕΛ και τη στάση της απέναντι στην εκκλησία.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, μέσα από τη ρητορική των βουλευτών του ΑΚΕΛ, είναι φανερό πως ο σκοπός τους δεν είναι να επιλύσουν το εν λόγω πρόβλημα, εάν υπάρχει, αλλά να χτυπήσουν τον θεσμό της εκκλησίας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι, όταν εγκρίνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τζαμιά δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν όμως μια νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στην εκκλησία της Κύπρου να λαμβάνει χρήματα από ανθρώπους που οι ίδιοι το επιλέγουν, υπάρχει πρόβλημα για το ΑΚΕΛ.

Όπως είπε ο κ. Παπαγιάννης, με την εν λόγω πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, η εκκλησία δεν θα μπορέσει να βοηθήσει οικονομικά τις άπορες οικογένειες αυτών που έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς θα υπάρχουν πολλοί «ενδιαφερόμενοι» για να λαμβάνουν τις εισφορές στις κηδείες.