Το πραγματικό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, το οποίο συμμετέχει αυτό το Σαββατοκύριακο (8-9/6/2019), εκπροσωπούμενο από το μέλος της Κ.Ε. Γιώργο Κουκουμά, στην Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Ελληνική Σμύρνη.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες του Διεθνούς Κομμουνιστικού Συνεδρίου, είναι το Εργατικό Κόμμα Κορέας, του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες απειλές της ανθρωπότητας, με τον οποίο για άλλη μια χρονιά το ΑΚΕΛ συναγελάζεται πίσω από κλειστές αίθουσες, την ίδια στιγμή που αρνείται κατηγορηματικά να συνομιλήσει ακόμη και τηλεοπτικά με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αν και έχουμε εκλεγεί νόμιμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παράλληλα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ΑΚΕΛ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κατακτητή, καθώς πέρα από τις συχνές επαφές τους με τα παράνομα κόμματα του ψευδοκράτους, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου διατηρεί αδελφικές σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, το οποίο άλλωστε διοργανώνει το διεθνές κομμουνιστικό συνέδριο στην Ελληνική Σμύρνη.

Η αιμοσταγής ιδεολογία που ασπάζεται το ΑΚΕΛ, που το ενώνει με το συνονθύλευμα των κομμουνιστικών κομμάτων παγκοσμίως, ευθύνεται για πολλά δεινά της ανθρωπότητας, ενώ άξια απορίας είναι η στάση τους όσο αφορά το Κυπριακό. Πάντως εμφανής είναι η διαφωνία του ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ, το οποίο με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δηλώνει ότι «η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μια διχοτομική μορφή λύσης που εξυπηρετεί τα Τούρκικα συμφέροντα».

Πέτρος Αυγουστή
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)