Το αληθινό του πρόσωπο και τις απόψεις δείχνει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ ο οποίος κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος “που πολεμάει την κατοχή και αγωνίζεται για να αποκαταστήσει την αδικία”. Εάν όμως κάποιος διαβάσει προσεκτικά τις απόψεις του, αντιλαμβάνεται πως σε αρκετά σημεία αυτές δεν διαφέρουν καθόλου από τις τουρκικές απόψεις.

Σε πρόσφατό του άρθρο, ημερομηνίας 03/06/2019, αναφέρει ξεκάθαρα τα εδάφη που κατέχονται παράνομα από την Τουρκία ως “ΤΔΒΚ”, γράφοντας κατά λέξη “Και οι διαμένοντες στη δική μας πλευρά την ΤΔΒΚ!”

Στη συνέχεια του άρθρου μάλιστα ο Σενέρ Λεβέντ εξισώνει την ΕΟΚΑ με την ΤΜΤ, δηλαδή ουσιαστικά θεωρεί πως η εθνικοαπελευθερωτική και αντιαποικιακή δράση της ΕΟΚΑ είναι ακριβώς το ίδιο με την τρομοκρατική δράση της ΤΜΤ των δολοφονικών επιθέσεων έναντι αθώων και άοπλων πολιτών.

Η παρουσίαση βεβαίως ενός διαφορετικού προφίλ προεκλογικά και μετεκλογικά δεν είναι πρωτοπορία του Σενέρ Λεβέντ, αλλά το βλέπουμε σε διάφορες εκφάνσεις από τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου ώστε να υφαρπαγούν ψήφοι από το Λαό παραπλανώντας τον.